Je cao wijzigt, je AOV verandert mee

Bijna alle gemeenten in Nederland hebben voor hun medewerkers onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten. Daar zijn we blij mee, want Loyalis is al meer dan 20 jaar dé vertrouwde partner voor gemeenten op het gebied van inkomenszekerheid en arbeidsvermogen. Als een cao wijzigt, wijzigt onze verzekering mee. Zo is ook onze AOV aangepast op de nieuwe Cao Gemeenten en Cao SGO. Dus geen zorgen, bij Loyalis zit je, ook na 31 december 2023 en met je huidige AOV-contract, nog steeds goed.

Wil jij je aanmelden voor een AOV attenderingsactie? Klik hier.

 

Wat wijzigt er in de cao?

Tegemoetkoming in de kosten voor een AOV
In de gewijzigde cao vervalt het 3e ziektejaar. Onze AOV vangt dit (extra) inkomensverlies op. Daarbij is de AOV door het 'cao-tientje' nu voordeliger dan ooit. Hoe dit precies zit, lees je terug in de cao. Of stel je vraag aan de adviseur arbeidsvoorwaarden of sociale partner.
Oók aandacht voor vitaliteit 
Er is in de gewijzigde cao meer oog voor vitaliteit. Bij het ontwerp en de implementatie van een vitaliteitsregeling kunnen we je helpen. Met onze jarenlange ervaring en kennis van je sector, cao en de sociale wet- en regelgeving bieden we je een passende vitaliteits-aanpak.
En inclusief een Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)
In de gewijzigde cao is ook een RVU opgenomen. Deze regeling maakt het voor oudere medewerkers financieel aantrekkelijker om vervroegd met pensioen te gaan. En dat is een win-win-scenario voor medewerker én gemeente zelf. Hoe dit zit, lees je in ons whitepaper.

We helpen jou en je medewerkers

We helpen je bij het informeren van je medewerkers over impact van de cao-wijziging op onze AOV. Je leest meer hierover op onze informatiepagina loyalis.nl/goed-geregeld

Meld je aan voor een AOV attenderingsactie tot 1 november
Je kunt je als werkgever binnen de Gemeentesector sinds 12 september aanmelden voor een attenderingsactie. Dit is speciaal voor werkgevers met een semi-collectieve AOV, dat wil zeggen dat je medewerkers op vrijwillige basis deelnemen aan de verzekering. Jij faciliteert de AOV. We bieden een unieke actievoorwaarde aan de Gemeentesector: géén gezondheidsvragen. Meer informatie en aanmelden.

Met onze webinars blijf je up-to-date!

Op 10 oktober om 11.00 uur gaan gaan we weer live met het (vervolg)webinar. Zo mis je geen belangrijke updates! Meld je kosteloos aan