'Vitaliteit betekent voor mij investeren in een gezonde toekomst'

Ik ben Lotte Liem, 31 jaar en werkzaam bij Loyalis in team Beheer Collectief. Ik ben trotse moeder van 2 jongens. Samen met mijn partner wonen we in Heerlen. Vitaliteit betekent voor mij dat je zorgt voor je mentale en fysieke gesteldheid en (tijd) investeert in een gezonde toekomst.

Ik ben dagelijks met bewegen en gezondheid bezig. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zien dat het loont om actief te zijn en goed te eten. Naast mijn functie bij Loyalis ben ik werkzaam als sportinstructrice in een sportschool in Hoensbroek. Hier geef ik trainingen voor alle niveaus in paalfitness. Je kunt deze sport omschrijven als een combinatie tussen acrobatiek, turnen en calisthenics.

Stappen in de juiste richting
Ik vind dat Loyalis en a.s.r. goede stappen in de juiste richting zetten. Veel mensen ervaren een drempel om te bewegen, laat staan om iets actiefs te doen met collega’s. Loyalis biedt voor mij veel vrijheid en mogelijkheden om met collega’s te bewegen. Zo sluit ik onder andere iedere vrijdagochtend de week af met een aantal collega’s bij de trappen van Snowworld. Supergezellig en je voelt je de rest van de dag voldaan!

Kiezen voor mezelf betekent meer energie voor mijn gezin en werk
Dit kwartaal is er extra aandacht voor vitaliteit binnen Loyalis. Dat is fijn, want soms is het gewoon heel lastig om vitaal te blijven en om je eigen grenzen te bewaken. In de periode dat ik 2 kinderen kort achter elkaar kreeg terwijl ik gewoon fulltime doorwerkte, vond ik het moeilijk om mijn balans terug te vinden. Ik was uitgeput en ongelukkig met wat ik zag in de spiegel. Ik kwam erachter dat wanneer ik juist soms kies voor mezelf, dit zich later uitbetaalt in meer energie voor mijn gezin en mijn werk.

Vitaliteitsweken bij Loyalis
De komende weken organiseren we binnen Loyalis verschillende vitaliteitsactiviteiten voor medewerkers. Ik organiseer zelf ook 2 laagdrempelige mini-bootcamps. Mijn focus ligt vooral op flexibiliteit, met ons zittend werk in het achterhoofd. Voor iedere collega zijn de bewegingen aan te passen naar het gewenste niveau. Dus ik hoop dat veel collega’s lekker meedoen! Gun jezelf een half uurtje beweging en maak je dag een stuk energieker daarmee.

Lotte Liem
Beheerder inkomen collectief bij Loyalis