Menu

Arbeids­ongeschiktheids­verzekering 

Goed geregeld via de UM!

Speciaal voor medewerkers van Universiteit Maastricht

Vitaal blijven is belangrijk. Niet alleen nu, maar ook nog over 10 jaar. De UM biedt voorzieningen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Toch is uitval niet altijd te voorkomen. Je kunt ziek worden, maar ook een ongeluk zit in een klein hoekje. Ongevallen en ziekte kunnen een flinke impact hebben op jouw toekomstige financiële situatie, want dat kan uiteindelijk dalen tot bijstandsniveau. Het kan iedereen overkomen om deels of volledig arbeidsongeschikt te raken. Daarom heeft de UM je inkomen beschermd met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij arbeidsongeschiktheid.

Verzeker je óók tegen inkomensverlies bij volledige arbeidsongeschiktheid

Als medewerker met een tijdelijk of vast dienstverband (oproepkrachten uitgesloten)* ben je automatisch en gratis verzekerd voor de dekking bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Dit heeft de UM voor je geregeld. Wil je ook verzekerd zijn als je volledig arbeidsongeschikt raakt? Dan kun je jouw dekking uitbreiden met 27% collectiviteitskorting op je maandpremie.

*Medewerkers die aanspraak kunnen maken op Nederlandse sociale voorzieningen zoals de WIA-uitkering. Lees meer hierover bij 'Acceptatie & aanvraag'.

Tot 1-5-2021 geen gezondheidsvragen voor UM-medewerkers
Lees hieronder meer over de AOV-dekkingen die Loyalis biedt, de actieperiode en de voorwaarden.

Jouw voordelen

 • Automatisch en gratis verzekerd tegen inkomensverlies bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid met aanvullende pensioenopbouw
 • Dekking uitbreiden bij volledige arbeidsongeschiktheid nu met 27% korting
 • Salaris volledig verzekerd, hoeveel je ook verdient
 • Makkelijk: automatische premie-inhouding via salaris
 • Uniek: geen medische check tot 1-5-2021 bij dekking uitbreiding

Tijdelijk geen gezondheidsvragen bij aanvullende verzekering

Vraag je als medewerker in dienst bij de UM voor 1-5-2021 de aanvullingsverzekering bij volledige arbeidsongeschiktheid aan? Dan stellen we je geen gezondheidsvragen. Dit heet 'blanco acceptatie'. Een voordeel, want je gaat sneller door het aanvraagproces.


Ben je op dit moment ziek en verzuimend? Ook dan kun je deze verzekering tot 1-5-2021 'blanco' bij ons aanvragen. Hierbij zijn 2 situaties mogelijk:

 • Herstel je? Dan gaat de dekking van de verzekering in als je minstens 4 weken onafgebroken en volledig weer aan het werk bent. Je bent vanaf dan volledig verzekerd zonder uitsluitingen op de dekking (of wachttermijn).
 • Herstel je niet en leidt de oorzaak van je verzuim tot arbeidsongeschiktheid? Dan heb je geen recht op een Loyalis-uitkering.

Lees ook de polisvoorwaarden.

Nu geen tijd, liever op later moment verdiepen in AOV?

We begrijpen heel goed dat een AOV geen onderwerp is waar u dagelijks mee bezig bent. Als u deze afsluit, wilt u zich verdiepen in de verzekering en mogelijkheden. Hebt u later meer tijd? Of wilt u het met uw partner bespreken? Laat hieronder uw gegevens achter. Dan sturen we u later een reminder per mail.  

Het bericht is verzonden Er is iets fout gegaan

Over de AOV

 • Dekkingen

 • Acceptatie & aanvraag

 • Wat kost het?

 • Wat moet ik doen bij ziekte?

Mijn dekking uitbreiden

Slimme keuze! Al meer dan 800 collega’s gingen je voor!

Je geeft je dekkingsuitbreiding eenvoudig door met het digitale formulier via de button. Onze specialisten nemen het verzoek vervolgens in behandeling. Alleen voor de aanvullende, gekozen dekking ontvang je een polis. Je bent dankzij de uitbreiding naar 'dekking compleet' zowel bij gedeeltelijke als volledige arbeidsongeschiktheid verzekerd. De splitsing in dekkingen maakt niet uit voor een eventuele uitkering.

Dekking uitbreiden

Nog niet overtuigd?

Denkt u dat arbeidsongeschiktheid u niet overkomt? Dat dacht Elise (docente, getrouwd, 2 kinderen) ook. Ze vertelt over een moeilijke periode in haar leven.

Aanmelden voor webinar AOV voor de UM