Werken in het onderwijs vergt tegenwoordig nogal wat. Uw werkgever biedt waarschijnlijk al allerlei voorzieningen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Helaas valt uitval niet altijd te voorkomen en dan zijn de gevolgen groot, ook voor uw inkomen. Vaak wordt gedacht dat het wel goed zit met de sociale zekerheid in Nederland en dat ons inkomen bij arbeidsongeschiktheid goed is beschermd. Maar dat is niet altijd zo. Daarom heeft uw werkgever collectieve afspraken met ons gemaakt voor een voordelige inkomensaanvulling op maat. Zo behoudt u altijd een goed inkomen.
U bent arbeidsongeschikt als u na 2 jaar ziekte nog steeds niet werkt of minder dan 65% van uw inkomen verdient. De eerste 2 jaar ontvangt u van uw werkgever nog (deels) salaris. Daarna geldt de WIA (Wet Inkomen naar Arbeidsvermogen) en misschien krijgt u ook een uitkering van uw pensioenfonds. Maar deze uitkeringen zijn tijdelijk en ontoereikend. Bijverzekeren is dan verstandig. Dat kan met onze aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal voor iedereen die werkt in het onderwijs. Hiermee behoudt u altijd minstens 70% van uw inkomen en voorkomt u het 'inkomensgat'. U krijgt op deze verzekering minstens 20% premiekorting.
Ruim 50% van uw onderwijs-collega's is al verzekerd!
De animatie toont de meest voorkomende situatie.
Denkt u dat arbeidsongeschiktheid u niet overkomt? Dat dacht Elise (docente, getrouwd, 2 kinderen) ook. Ze kijkt terug op een zware tijd. Bekijk haar verhaal.