Menu

Arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Voor de Hogeschool Utrecht

Werken in het onderwijs vergt tegenwoordig nogal wat. Hogeschool Utrecht biedt allerlei voorzieningen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Helaas valt uitval niet altijd te voorkomen en dan zijn de gevolgen groot, ook voor je inkomen. Vaak wordt gedacht dat het wel goed zit met de sociale zekerheid in Nederland en dat ons inkomen goed is beschermd bij arbeidsongeschiktheid. Maar dat is niet altijd zo. Daarom heeft jouw werkgever collectieve afspraken met ons gemaakt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op maat. Hiermee behoud je altijd een goed inkomen. Via je werkgever krijg je 20% premiekorting.

Tijdelijke actie: geen gezondheidsvragen

Vraag je in de periode van 16-11-2020 t/m 14-2-2021 deze aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering aan? Dan stellen we je geen gezondheidsvragen. Een voordeel, want je gaat sneller door het aanvraagproces en krijgt geen uitsluitingen op je dekking. Ook als je ziek bent kunt je je verzekeren:
- Herstel je? Dan gaat de dekking in als je > 4 weken onafgebroken en volledig werkt en ben je verzekerd zonder uitsluitingen of wachttermijn.
- Herstel je niet en leidt de oorzaak van je verzuim tot arbeidsongeschiktheid? Dan heb je geen recht op een uitkering.

Nieuwe indiensttreders stellen we (ook na de actieperiode) tot 6 maanden na indiensttreding geen gezondheidsvragen. Lees de polisvoorwaarden.

Jouw voordelen in 't kort

 • Flexibel: uitkering tot je eigen AOW-leeftijd
 • Op maat: verzeker en betaal alleen wat nodig is
 • Makkelijk: automatische premie-inhouding via salaris
 • Voordelig: 20% korting via je werkgever (HU)
 • Salaris volledig verzekerd, hoeveel je ook verdient
 • Geen medische check t/m 14-2-2021

Ruim 50% van je onderwijs-collega's is al verzekerd!

De animatie toont de meest voorkomende situatie.

Waarom is deze arbeidsongeschiktheidsverzekering belangrijk?

Je bent arbeidsongeschikt als je na 2 jaar ziekte nog steeds niet werkt of minder dan 65% van je inkomen verdient. De eerste 2 jaar ontvang je nog (deels) salaris. Daarna geldt de WIA (Wet Inkomen naar Arbeidsvermogen) en misschien krijg je ook een uitkering van uw pensioenfonds. Maar deze uitkeringen zijn tijdelijk en ontoereikend. Bijverzekeren is dan verstandig. Dat kan met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal voor medewerkers van de Hogeschool Utrecht. Deze vult aan op bestaande regelingen. Je behoudt zo altijd minstens 70% van je inkomen en voorkomt het zogenaamde 'inkomensgat'.

Meer over de AOV...

 • Dekkingen

 • Wat kost het?

 • Acceptatie & Aanvraag

 • Hypotheek

 • Uit dienst?

Direct regelen?

Houd je rekeningnummer en salarisstrook bij de hand. Je krijgt gelijk inzicht in je premie.

Verzekering aanvragen

Het verhaal van Elise

''Thuis was het gewoon heel zwaar...''

Denk je dat arbeidsongeschiktheid jou niet overkomt? Dat dacht Elise (docente, getrouwd, 2 kinderen) ook. Ze kijkt terug op een zware tijd. Bekijk haar verhaal in de video.