Menu

Inkomensaanvulling bij arbeidsongeschiktheid

Voor de Hogeschool Utrecht

Werken in het onderwijs vergt tegenwoordig nogal wat. Hogeschool Utrecht (HU) biedt allerlei voorzieningen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Helaas valt uitval niet altijd te voorkomen en dan zijn de gevolgen groot, ook voor je inkomen. Vaak wordt gedacht dat het wel goed zit met de sociale zekerheid in Nederland en dat ons inkomen bij arbeidsongeschiktheid goed is beschermd. Maar dat is niet altijd zo. Daarom heeft jouw werkgever collectieve afspraken met ons gemaakt voor een voordelige inkomensaanvulling op maat. Zo behoud je altijd een goed inkomen.

Puzzel

Voorkom geldzorgen

Wat blijft er over van je inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Meestal niet zo veel. Lees hieronder verder.

Een inkomensaanvulling op maat

Je bent arbeidsongeschikt als je na 2 jaar ziekte nog steeds niet werkt of minder dan 65% van je inkomen verdient. De eerste 2 jaar ontvang je nog (deels) salaris. Daarna geldt de WIA (Wet Inkomen naar Arbeidsvermogen) en misschien krijg je ook een uitkering van uw pensioenfonds. Maar deze uitkeringen zijn tijdelijk en ontoereikend. Bijverzekeren is dan verstandig. Dat kan met onze aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal voor medewerkers van de Hogeschool Utrecht. Hiermee behoud je altijd minstens 70% van je inkomen en voorkom je het 'inkomensgat'. Je krijgt op deze verzekering 20% premiekorting.

Jouw voordelen in 't kort

 • Flexibel: uitkering tot je eigen AOW-leeftijd
 • Op maat: verzeker en betaal alleen wat nodig is
 • Makkelijk: automatische premie-inhouding via salaris
 • Voordelig: 20% korting via je werkgever (HU)
 • Salaris volledig verzekerd, hoeveel je ook verdient
 • Geen medische check t/m 14-2-2021

Ruim 50% van je onderwijs-collega's is al verzekerd!

De animatie toont de meest voorkomende situatie.

Unieke actie t/m 14-2-2021: 'blanco acceptatie' voor medewerkers van de HU

Vraag je als medewerker in dienst bij de HU voor half februari 2021* deze arbeidsongeschiktheidsverzekering via je werkgever aan? Dan stellen we je geen gezondheidsvragen. Dit heet 'blanco acceptatie'. Een voordeel, want je gaat sneller door het aanvraagproces en je krijgt in geen geval uitsluitingen op de dekking.

Ben je op dit moment ziek en verzuimend? Ook dan kun je deze verzekering t/m 14-2-2021 'blanco' bij ons aanvragen. Hierbij zijn 2 situaties mogelijk:

 • Herstel je? Dan gaat de dekking van de verzekering in als je minstens 4 weken onafgebroken en volledig weer aan het werk bent. Je bent vanaf dan volledig verzekerd zonder uitsluitingen op de dekking (of wachttermijn).
 • Herstel je niet en leidt de oorzaak van je verzuim tot arbeidsongeschiktheid? Dan heb je geen recht op een Loyalis-uitkering.

Lees ook de polisvoorwaarden.

*)Na de actieperiode (van 15-11-2020 t/m 14-2-2021) geldt 'Blanco acceptatie' nog steeds voor nieuwe indiensttreders tot 6 maanden na indiensttreding.

Meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

 • Dekkingen

 • Wat kost het?

 • Acceptatie & Aanvraag

 • Hypotheek

 • Uit dienst?

Direct regelen?

Wil je deelnemen aan deze gunstige regeling? Meld je hier online aan. Regel het bij voorkeur tussen 15-11-2020 en 14-2-2021 dan krijg je geen gezondheidsvragen.

Verzekering aanvragen