Menu
whitepaper wandelen Loyalis

Whitepaper wandelen: meer bewegen met a.s.r. Vitality

31 maart 2021

Over de gezondsheidsvoordelen van wandelen voor werkgevers en werknemers

Een groot deel van de Nederlanders beweegt te weinig. Zeker voor mensen met een zittend beroep is voldoende beweging een uitdaging. Maar 45% van de Nederlandse bevolking haalt de beweegnorm van minstens vijf keer per week minimaal een halfuur matig intensief bewegen, opgesteld door de Gezondheidsraad. Dat moet anders. Het is belangrijk dat werknemers meer bewegen. Zowel voor hun gezondheid, als voor de werkgever. Want gezonde werknemers zijn goed voor elk bedrijf of organisatie. Denk aan een hogere productiviteit en een lager verzuimpercentage. Het is dus tijd om samen meer te bewegen. Hoe? Zet in op wandelen. Wandelen is de ideale manier om dagelijks matig intensief te bewegen. 

Whitepaper Loyalis en a.s.r. Vitality

We hebben in samenwerking met a.s.r. Vitality de whitepaper 'Over de gezondheidsvoordelen van wandelen voor werkgevers en werknemers' ontwikkeld. Wat zijn de voordelen van wandelen? Waarom is wandelen gezond? En wat is het effect van wandelen op stemming en productiviteit van werknemers? Daarnaast wordt een link gelegd met bewegingsprogramma a.s.r. Vitality waarin fitte medewerkers centraal staan.

Over a.s.r. Vitality

Als werkgever zorg je graag goed voor je mensen. Je gunt iedereen een goede gezondheid. Bewegen helpt mensen mentaal en fysiek gezonder te maken. Het draagt bij aan productievere medewerkers, meer plezier op de werkvloer én minder ziekteverzuim. a.s.r Vitality helpt medewerkers voldoende te bewegen door ze wekelijks en maandelijks te belonen.