Menu
RET over rookvrije organisatie

Werkgever RET over rookvrije organisatie

10 augustus 2021

Een artikel uit onze Loyaal uitgelicht

Wie kunnen we nu beter aan het woord laten dan werkgevers in ons eigen netwerk als het gaat om succesverhalen over preventie. Deze keer is het podium voor de RET. Zij wisten dat het besluit om een rookvrije organisatie te worden weerstand op zou leveren, maar dat hield hen niet tegen. Integendeel...

In slimme stappen naar een rookvrije organisatie

Bijna drieduizend chauffeurs, bestuurders, controleurs, technici en kantoormedewerkers werken dagelijks aan veilig en vlot vervoer in Rotterdam. Eén op de drie van hen steekt regelmatig een sigaret op. Toen de RET besloot om een rookvrije organisatie te worden, werd dan ook rekening gehouden met behoorlijk wat weerstand. Maar door te beginnen met het ‘zoet’, won de RET aandraagvlak voor het ‘zuur’: het rookbeleid.

Eerst even een vlotte schets van de omstandigheden, toen de RET enkele jaren terug rookvrij als een van de vitale thema’s op de agenda plaatste. ‘Je kon het als werkgever echt nog niet hebben over gezondheid en vitaliteit met de medewerkers’, vertelt Sietske van Rossum, programmamanager Duurzame inzetbaarheid. ‘Dat was een privézaak.’ Tel daarbij het groot aantal rokers op en het is duidelijk dat de RET voor een grote uitdaging stond om de organisatie rookvrij te maken. De Rotterdamse vervoerder wilde dan ook niet over één nacht ijs gaan. 

Lees verder in de Loyaal

Over Loyaal

Loyaal is ons periodiek werkgeversmagazine met verhalen van en voor overheid, zorg, onderwijs en bouw.
Blader eens rustig hier in het archief.