Menu
  • Home
  • nieuws
  • Loyalis vecht met succes assurantiebelasting aan

Loyalis vecht assurantiebelasting met succes aan

5 september 2022

Werkgevers die tussen 2016 en 2022 een WGA Garantieverzekering hadden bij Loyalis, hebben in die jaren assurantiebelasting betaald. Loyalis heeft, samen met Group Tax a.s.r., de heffing van de assurantiebelasting aangevochten bij de Belastingdienst en is in het gelijk gesteld. De vrijstelling is toegekend vanaf 2016. Loyalis heeft zo’n 120 werkgevers de betaalde assurantiebelasting terugbetaald. In totaal ruim 2,6 miljoen euro.

Tilburg University

Tilburg University is één van de werkgevers die aangenaam verrast werden. Frank Regouin, Senior beleidsmedewerker HR Tilburg University: “Onlangs ontvingen wij goed nieuws van Loyalis. Tilburg University ontvangt ruim 31.000 euro terug wegens ten onrechte betaalde en afgedragen assurantiebelasting. Deze gelden kunnen we nu besteden aan andere doelen binnen onze organisatie. Daar zijn we blij mee. Ik ken Loyalis al vanaf het prille begin. Deze teruggave typeert Loyalis in de kern: ze komen op voor de belangen van haar klanten; werkgevers én werknemers. Ook als het gaat om  financiële belangen. 

Bij Tilburg University bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om zelf de regie te voeren over hun loopbaan, opleidingen en arbeidsvoorwaarden. De werkgever heeft daarbij een faciliterende rol. Loyalis is al sinds jaar en dag een betrouwbare partner daarin. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Ook hebben ze veel aandacht voor de relatie met werkgever en werknemer. Het eigen initiatief om bezwaar te maken onderstreept dat. We waarderen dat Loyalis deze extra stap heeft gezet voor haar klanten!”