Menu
 • Home
 • nieuws
 • loyalis-organiseert-week-van-de-gids
Week van de Gids banner online event HR professionals

Loyalis organiseert Week van de Gids

25 februari 2022

Loyalis Week van de Gids logo

Online inspiratie event voor de HR-professional

Met aandacht voor de hele keten - vitaliteit, preventie, verzuimbeleid en re-integratie - wil Loyalis ernstige problemen voorkomen. En als het toch misgaat? Dan is er bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) als back-up en veilig vangnet. Vanuit die themagedachte is ook het idee voor de Week van de Gids ontstaan. We praten niet enkel over verzekeringen en diensten, maar zijn er voor werkgevers en spelen in op hun behoeften en uitdagingen. Aan de hand van online sessies gaan we een week lang kennis delen over thema’s als vitaliteit, preventie, verzuim en re-integratie. We gidsen onze zakelijke klanten zo op een inspirerende én unieke manier door de complexe wereld van sociale zekerheid. "Ik kijk er ontzettend naar uit om in maart de Week van de Gids te hosten”, vertelt Joop de Champs, Consultant Duurzame Inzetbaarheid bij Loyalis. Dit gaat hij samen doen met collega Lisette Niemeijer, relatiemanager bij Loyalis.

In dit artikel wordt ingezoomd op het begrip gids in duurzame inzetbaarheid en lichten de hosts alvast een tipje van de sluier op over de Week van de Gids.

U krijgt nieuwe praktijkinzichten! Door experts uit te nodigen uit verschillende vakgebieden en met elkaar in gesprek te laten gaan over gemeenschappelijke vraagstukken, volgen er vele mooie inzichten. De focus zal écht op de dagelijkse praktijk liggen en niet op het theoretisch kader van duurzame inzetbaarheid.

 • Joop de Champs
Joop de Champs en Lisette Niemeijer Loyalis Hosts Week van de Gids Event

Onze hosts aan het woord

Ons startpunt? Goed overzicht 

Waar begint u als het gaat om duurzame inzetbaarheid? Gezien de omvang van het onderwerp loopt u het risico dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk om het klein te maken en concreet aan te pakken. Bij Loyalis noemen wij dat 'inzicht door overzicht'. Door in kaart te brengen wat er allemaal al is gedaan binnen een organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid wordt inzichtelijk waar de witte vlekken zitten en de integrale aanpak ontbreekt. Deze aanpak heeft direct effect, waardoor er energie ontstaat om door te pakken!

 • Joop de Champs
 • Consultant Duurzame Inzetbaarheid, Loyalis
 • Host Week van de Gids

Covid biedt kansen: online event

Loyalis organiseerde altijd al fysieke evenementen om werkgevers te verbinden en inspireren. De afgelopen periode was dit door de coronamaatregelen vrijwel onmogelijk. Maar dat biedt kansen en vind ik ook mooi aan Loyalis. We denken in mogelijkheden. Ook nu is er behoefte aan inspiratiesessies en sparringpartners. Loyalis bleef dit de afgelopen maanden faciliteren door Teams-sessies, webinars, maar ook thema-events zoals de Week van de Gids te organiseren. Hybride contact onderhouden past in de post-coronatijd.

 • Lisette Niemeijer
 • Relatiemanager, Loyalis
 • Host Week van de Gids

Wat kan ik als HR-professional verwachten?

De Week van de Gids is in één zin: inspiratie op doen over actuele HR thema’s. Het is een week die in het teken staat van kennisverbreding en verdiepen. Kennis die u mogelijk al hebt, maar nu ook getoetst ziet op praktijkervaringen bij andere werkgevers. De sprekers zijn één voor één inspirerend!

 • Lisette Niemeijer

Waar kijken jullie zelf het meeste naar uit?

Hoe zijn werkgevers vandaag de dag met het thema preventie en verzuim bezig? Er is enerzijds sprake van arbeidskrapte. Iedereen is hard nodig om inzetbaar te zijn en blijven als organisatie. Tegelijk is het een tijd waarin vaardigheden en skills sterk veranderen; in een hoog tempo. Wat maakt je een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe werknemers  en hoe bind en boei je (nieuwe) werknemers?  

 • Lisette Niemeijer

Loyalis klanten acteren vooral in het publieke domein (denk aan overheid en onderwijs). Ik kijk dan ook enorm uit naar de gesprekken waar de professionals uit het publieke en private domein elkaar treffen. Het rondetafelgesprek met HR-directeur Jolanda Sappelli staat in ieder geval in mijn agenda rood omcirkeld. Tip!

 • Joop de Champs
sessie week van de gids claudia
sessie nicolien week van de gids
Sessie Tim week van de gids Loyalis

Over de week van de Gids

Loyalis als Gids in Inkomen & Zekerheid, wat betekent dit nu eigenlijk? Daarom komen de gidsen van Loyalis en partners naar ú toe en staan 4 dagen in het teken van de thema’s: Vitaliteit, Zekerheid, Preventie, Verzuim en Re-integratie. Vanuit de studio schakelt u live in voor een kennismaking met Loyalis specialisten, inspirerende verhalen van o.a. Nicolien Sauerbreij, Tim de Vries, Jolanda Sappelli en werkgevers uit de branche. Er zijn rondetafelgesprekken, webinars en een workshop. 

Kosteloos aanmelden?