Menu
vitaliteit trappen

Investeren in vitaliteit

13 april 2021

Een vitale organisatie met duurzaam inzetbaar personeel. Waar begint u met uw strategisch beleid? Met onze dienst Gids in Duurzame Inzetbaarheid zorgen we voor inzicht door overzicht. Het is namelijk belangrijk om te onderzoeken welke thema’s uw aandacht nodig hebben om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Focust u zich op vitaliteit? Of heeft preventie, verzuim, re-integratie en/of zekerheid een impuls nodig? Uw behoefte en organisatiedoelstellingen staan bij Loyalis centraal. Vandaag zoomen we in op het thema vitaliteit.

Vitaliteit als basis voor een duurzame, vitale organisatie

Bij Loyalis zien we investeren in de vitaliteit van medewerkers als een belangrijke basis. Werk is immers de allerbeste vorm van sociale zekerheid. Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers fit en gezond blijven? Zodat ze met plezier naar hun werk gaan? Met slimme oplossingen, diensten en tools bieden we handvatten om het thema vitaliteit goed beet te pakken. Want fitte medewerkers zijn een belangrijk basis-ingrediënt. Vitale medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek. En zo zijn er nog tig voordelen te noemen.

Hebt u inzicht in hoe het met uw medewerkers gaat? Kunnen zij openlijk en met vertrouwen praten over hun gezondheid, veerkracht en werkplezier? En voelen ze zich gehoord? Met ons nieuwste product eMood® kunt u laagdrempelig dergelijke thema’s bespreekbaar maken. De tool meet op wekelijkse basis het werkgeluk, de vitaliteit en de productiviteit binnen uw organisatie(teams). Dashboards geven u inzicht in wat er leeft binnen de organisatie. Dit maakt gericht sturen op signalen en ontwikkelingen mogelijk. Daarnaast biedt Loyalis producten en diensten die gezond gedrag stimuleren. Dit doen we onder andere met bewegingsprogramma a.s.r. Vitality. Het programma draagt niet alleen bij aan goed werkgeverschap. De unieke app is ook een leuke manier om gezond gedrag bij medewerkers te stimuleren met beloningen, zoals vouchers bij Bol.com en het terugverdienen van een Apple Watch. Het voorkomen van (langdurige) uitval, zorgt bovendien voor financiële voordelen voor uw WGA-ERD en/of AOV-verzekering. Door schadelastbeperking houdt u de premie laag. Met het Vitaliteitsbudget stimuleren en inspireren we u om slim in te zetten op vitaliteit en preventie.

Als uw betrouwbare partner en gids bespreken we graag uw doelstellingen. Om zo samen passende interventies te vinden. Wellicht lopen er al mooie projecten, waar we op kunnen inhaken met de strategische aanpak. We zijn ervan overtuigd dat we samen uw doelen kunnen bereiken! Met de juiste mix van producten, diensten, trainingen én eigen inzet.

Introductie van nieuw product: eMood®

 

Als onderdeel van de integrale aanpak van Loyalis, hebben we een nieuw product toegevoegd aan ons palet van diensten en producten: de Employee Mood Monitor (eMood®). Hierboven benoemden we deze tool al kort. In een paar seconden meet u het werkgeluk, de vitaliteit en productiviteit van uw medewerkers. Iedere week stuurt u 3 korte stellingen per mail. De respons is volledig anoniem. De tool genereert een dashboard voor analyse en biedt handvatten voor leidinggevenden om er concreet mee aan de slag te gaan.

Ontdek wat er speelt binnen uw organisatie! Lees meer