Menu
Carla Habets, Vitaloog Loyalis

Blog: Een gezonde organisatie

20 april 2023

Inkomenszekerheid en inzetbaarheid. Twee pijlers waar je als werkgever op zou moeten sturen binnen je organisatie. In een tijd waarin medewerkers geconfronteerd worden met de nasleep uit de coronacrisis, een inflatie die maar door dendert en de balans tussen werk en privé, is het belangrijk om voldoende te investeren in de gezondheid en motivatie van je medewerkers. Hierbij is Danny Stassar graag je gids.

“Vanaf 1 februari mag ik mij binnen Loyalis bezighouden met de eerder genoemde pijlers; inzetbaarheid en inkomenszekerheid. Als coördinator re-integratie en duurzame inzetbaarheid kijk ik naar trends op het gebied van verzuim en inzetbaarheid, de ontwikkelingen op brancheniveau en de ontwikkelingen in onze eigen data. In deze rol, met als aandachtsgebied de sector VVT, wil ik je helpen bij het vitaal en inzetbaar houden van je medewerkers. Vanuit mijn voorgaande rol als casemanager bij een arbodienst en de gesprekken daarvoor met werkgevers en werknemers, is dit een mooie vervolgstap waarbij ik mijn eerdere ervaringen kan meenemen. 

De afgelopen periode is er veel gebeurd in ons land. De nasleep van de coronacrisis, de inflatie, het personeelstekort etc. Allerlei facetten waar je als werkgever en werknemer mee geconfronteerd wordt. Daarin is een ding duidelijk, je hebt niet overal invloed op. Mijn boodschap is dan ook: focus je vooral samen met je medewerkers op de zaken waar je wel invloed op hebt. Maar hoe doe je dat? 

Zorg ervoor dat de missie, visie en de waarden die je wilt uitdragen voor alle medewerkers duidelijk zijn, want daar wordt de basis gelegd voor de bedrijfscultuur voor nu en in de toekomst. Daar zit je eerste winst. Vanuit die bedrijfscultuur, kun je gaan bouwen aan een gezonde en vitale organisatie. Als deze basis staat, ben je er nog niet en moet de grootste uitdaging nog komen; hoe zorg ik ervoor dat deze basis de komende jaren ook blijft staan en wat heb ik daarvoor nodig? 

Twee belangrijke onderdelen daarin zijn inzetbaarheid en zekerheid. In de huidige samenleving met o.a. het personeelstekort, is het enorm van belang om medewerkers te binden en te behouden. Door in te zetten op inzetbaarheid, je medewerker hierover te laten nadenken en vervolgens samen concrete plannen te maken, kun je ervoor zorgen dat je medewerkers behouden blijven en jij als werkgever aantrekkelijker wordt. En mocht het toch misgaan? Dan zijn ze goed verzekerd bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. 

Heb jij hier hulp bij nodig? Dan ga ik of een van mijn collega’s graag met jou in gesprek om te kijken waar je organisatie behoefte aan heeft. Of je nu nog moet starten met de oriëntatiefase of al aan de slag bent en meer wilt weten over het in beweging krijgen van je medewerker. Of zelfs als je al ver op weg bent met het inzetbaarheidsbeleid en vooruit kijkt naar een volgende stap. We staan klaar om je verder op weg te helpen.” 

Danny Stassar 
Business coördinator re-integratie en duurzame inzetbaarheid bij Loyalis