Menu

Beter in je vel na training Vitaal in je werk

De training Vitaal in je werk heeft veel goeds opgeleverd. Zowel op ieders werk als ook thuis.

Tijdens de gesprekkencyclus geven veel medewerkers aan dat ze worden geleefd door de waan van alledag. Ze moeten werken, moeten aandacht hebben voor nieuwe regels binnen het onderwijs en hebben thuis de zorg voor kinderen of ouders. Er moet zoveel, dat ze het spoor soms bijster raken. De training Vitaal in je werk kwam dan ook als geroepen. Die biedt mensen namelijk een kans om te ontdekken wie ze zijn en waar ze voor staan.

Gemêleerde groep deelnemers

Eerst was het de beurt aan onze directieleden en het management. In een tweedaags programma stonden zij stil bij het managen van veranderingen en bij het type leidinggevende dat zij zelf zijn. Ook keken ze naar de balans tussen alle karakters in ons management. Daarna volgde een tweedaagse training voor docenten. Deelname was overigens geheel vrijwillig. Door een oproep in ons mededelingenblad en door mensen er persoonlijk op te attenderen, kregen we heel wat aanmeldingen. Na een intakegesprek met twee consulenten van Loyalis werden dertien collega’s uitgenodigd: jong én oud, met uiteenlopende functies en van diverse locaties.

Aandacht voor individuen

Tijdens het programma waren er momenten met de hele groep, maar was er ook aandacht voor individuele praktijkcasussen. Neem bijvoorbeeld een probleem waar oudere docenten mee worstelen. Ze moeten werken tot hun 67ste, maar hoe blijf je vitaal en hoe blijf je op die leeftijd nog dicht bij je leerlingen staan? Anderen gaven aan dat ze de combinatie werken en mantelzorg lastig vinden. De training bood iedereen een stuk bezinning. Bovendien hebben de deelnemers elkaar goed leren kennen en meer begrip voor elkaar gekregen. Dat is mede te danken aan de vertrouwde setting die de trainers creëerden.

Een verrijking

Dankzij de training durven de deelnemers nu stappen te nemen om hun leven te veranderen. Als dat nodig is tenminste, want het gaat vooral om de balans. Verder weten ze hoe ze lastige onderwerpen kunnen aansnijden, ze luisteren beter, zijn zich ervan bewust dat je gerust ‘nee’ mag zeggen, ze kennen hun valkuilen en zien dat je ook positieve feedback kunt krijgen als je je kwetsbaar opstelt. Voor de meesten was het een verrijking voor zichzelf, ze zitten beter in hun vel en hebben meer rust. Het succes van de training spreekt zich rond en inmiddels staan er al mensen op de wachtlijst. Vitaal in je werk krijgt bij Het Erasmus dan ook zeker een vervolg!’

Sjouke Hilgerink,
HR Adviseur
Het Erasmus