Menu

Omgaan met dreigend ontslag

Wat houdt de training in?

Door bezuinigen en reorganisaties zijn gedwongen ontslagen soms onvermijdelijk. Onzekerheid over het behoud van hun baan is een grote stressfactor voor werknemers. Het kan zelfs leiden tot psychische klachten en verzuim. Met deze training leert u om te gaan met de ontslagdreiging. Ook leert u wat er mogelijk is om de negatieve gevolgen van een ontslag te beperken.

  • Voor wie is het?

  • Duur van de training

Methode en werkvorm?

De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Met een mix van theorie en praktijk behandelt de trainer verschillende onderwerpen. De inbreng van eigen ervaringen is van groot belang voor een geslaagde training. De training maakt daarnaast helder hoe uw organisatie tot nu toe omgaat met de ontslagdreiging en wat het ideale beleid is voor uw organisatie. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De onzekerheden over de arbeidsplaats en wat de gevolgen zijn voor uw organisatie en voor de werknemers
  • De redenen waarom het belangrijk is om beleid te ontwikkelen gericht op het verminderen en verzachten van ontslagdreiging
  • Het voorkomen van ontslagdreiging
  • De rol van de werknemer, werkgevers, HRM en OR

Wat kost het?

Voor deze training maken we voor u een offerte op maat. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Loyalis Kennis en Consult is een erkend opleidingsinstituut voor beroepsopleidingen. Daarom is deze training vrijgesteld van btw-heffing. Heeft uw organisatie een Loyalis Arbeidsongeschiktheidsverzekering of WGA-ERD-verzekering Conventioneel? Dan maakt u wellicht aanspraak maken op onze Re-integratiesubsidie en krijgt u korting op de deelnemersprijs.

Interesse?

Neem contact op met Loyalis voor vragen of om uw werknemers aan te melden voor deze workshop.

Neem contact op