Menu

Creëer inzicht door overzicht

Gids in Duurzame Inzetbaarheid

Medewerkers die met plezier hun werk doen, zijn niet alleen gelukkiger en gezonder. Ze zijn ook effectiever, efficiënter en blijven langer bij uw organisatie. In de praktijk noemen we dat duurzame inzetbaarheid.

Hoe uw organisatie hier (nog) beter in kan worden, wordt duidelijk met onze nieuwste dienstverlening. Wat u kunt verwachten?

  • Inzicht in kostenbesparing
  • Inzicht in het versterken van arbeidspotentieel
  • Inzicht in het voorkomen van verminderde inzetbaarheid van medewerkers


Gids in Duurzame Inzetbaarheid

Hoe werkt u strategisch aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? Dat zij goed in hun vel zitten én kunnen meebewegen met veranderingen in uw organisatie? Het startpunt is een goed overzicht en plan van aanpak. Daar kunnen we bij helpen.

Uw behoefte en organisatiedoelstellingen staan centraal. We analyseren allereerst welke initiatieven er al lopen, welke mogelijkheden er zijn en welke interventies het meeste zullen opleveren. Zo kijken we naar wetgeving en subsidies, ontdubbelen we overlappende regels en helpen we concreet met de implementatie van de stappen voor meer duurzame inzetbaarheid in de organisatie. Hieronder leest u meer over onze aanpak.

Nieuwsgierig geworden?

Onze specialisten vertellen u graag meer. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Liever eerst een microscan? We geven u graag een tipje van de sluier.

Of bel ons: 045 645 93 20

Onze aanpak

Door vijf centrale thema's aan te pakken

Vitaliteit

Om uw organisatie letterlijk én figuurlijk gezond te houden, zijn vitale medewerkers onmisbaar. Zij zijn immers de motor van uw organisatie. Belangrijk om niet alleen te investeren in het peil houden van hun kennis en ervaring, maar ook in hun gezondheid en motivatie.

Preventie

Een goede werk- en privébalans en een prettige werkomgeving belangrijk. Zo blijven uw medewerkers optimaal inzetbaar, tevreden en voorkomt u dat ze uitvallen of uw organisatie verlaten. Preventie écht goed aanpakken is een flinke klus en een klus op maat. Dat vraagt om inzicht, expertise én om de juiste middelen.

Verzuim

Kortdurend verzuim is vaak nog te overzien. Maar wat als iemand door een ziekte of aandoening langdurig uitvalt? Voor u als werkgever heeft dit consequenties. Inzicht hebben in het verzuim is cruciaal om een adequate verzuimbegeleiding te realiseren. Wij gaan daarbij uit van het eigen regiemodel en adviseren vervolgens implementaties.

Re-integratie

Voor de­ werknemer­ geeft­ werken de grootste inkomenszekerheid. Voor u als ­werkgever­ vormt­ duurzamere integratie van medewerkers de beste schadelast beheersing. En voor ons als verzekeraar geldt uiteraard ­hetzelfde. ­Daarom­ gaan we ­uit ­van ­het ­principe ­dat werk de allerbeste sociale zekerheid is. We dragen ­graag ­bij ­aan ­activiteiten die uitval voorkomen en terugkeer op­ de­ werkvloer­ mogelijk ­maken.

Zekerheid

Als werkgever bent u constant in beweging. Zekerheid geeft evenwicht en rust. We bieden daarom verzekeringsproducten aan op het gebied van Inkomen & Zekerheid. Onze producten zijn op maat en passend bij bestaande wet- en regelgeving in uw sector. De verzekeringen zijn collectief, semi-collectief of gecombineerd af te nemen. Afhankelijk van uw wens.

In 4 stappen naar de oplossing

Stap 1: behoefte

Uw doel is ons startpunt. In de eerste fase definiëren en verzamelen we informatie. Iedere organisatie heeft zijn eigen kenmerken en mogelijkheden.

Stap 2: analyse

De verkregen data wordt vanuit de verschillende disciplines geanalyseerd. Vanuit relevante invalshoeken uit de sociale zekerheid benoemen we sterktes én zwaktes van de huidige situatie.

Stap 3: rapportage

U ontvangt een gedetailleerd, maar bovenal praktisch rapport met een situatieanalyse, probleemstellingen oplossingen. Hieruit volgt een concreet implementatieplan met financiële prognoses.

Stap 4: implementatie

Samen met u wordt er op basis van het plan een implementatiekalender opgesteld. Deze kalender gidst u stap voor stap op weg naar een succesvolle oplossing.

Uw persoonlijke gids

Al meer dan 15 jaar is consultant Joop de Champs werkzaam in de wereld van sociale en inkomenszekerheid. Bij Loyalis helpt hij organisaties bij oplossingen voor complexe vraagstukken. Zijn specialisatie? Slimme interventies gericht op vitaliteit, preventie, verzuim, re-integratie en zekerheid.

"Duurzame inzetbaarheid (DI) is een heel breed begrip. Juist daar schuilt de complexiteit in. Binnen organisaties gebeurt veel op het gebied van DI, maar de integrale aanpak ontbreekt (te) vaak. Samen inzicht door overzicht creëren is wat ik wil. Dan pas kan ik helpen om DI écht te implementeren binnen een organisatie. De passie zit niet in het eenmalig opleveren van een rapport, maar in verbinding aangaan voor de langere termijn. De oplossing is bij iedereen anders. Het doel is altijd hetzelfde: zorgen voor fitte, vitale en betrokken medewerkers." Joop de Champs - Consultant Duurzame Inzetbaarheid, Sales.

Liever zelf aan de slag?

Loyalis gidsrol kubus

... met de Loyalis Rubik’s® kubus

Met onze kubus helpen we u om de vijf hoofdthema’s van duurzame inzetbaarheid inzichtelijk te maken. De kubus geeft de complexiteit, maar ook zeker de samenhang tussen deze thema’s weer. Met drie horizontale lagen en vijf hoofdthema’s, ontdekt u al snel dat er veel manieren zijn om met een integrale aanpak te werken aan duurzame inzetbaarheid. Verken laag voor laag, stap voor stap, alle elementen van een vitale, duurzame organisatie. Krijg inzicht door overzicht.

Gids nodig? 

Onze specialisten helpen u te investeren in een duurzame organisatie met vitale werknemers. Met een schat aan kennis van uw sector en sociale regelingen, kunnen we meer dan alleen verzekeren.

Loyalis; uw gids in Inkomen & Zekerheid

Bel ons op 045 645 93 20.
Of stuur een e-mail via de button.

 

Interesse in kennismaking