Menu

De Remotiescan

Vooruitgang door een stap opzij of terug

Wat is remotie?

Remotie is een stap vooruit. De werknemer neemt eigen regie over zijn loopbaan en kan hierdoor een meer arbeidsvreugde ervaren. Binnen organisaties is het woord 'promotie' vaak gemeengoed waarbij de werknemer een stap omhoog zet in zijn carrière. Terwijl steeds meer oudere werknemers hebben juist behoefte om een stap opzij of terug te doen in hun carrière. We noemen dat remotie. Remotie is regelmatig de uitkomst voor organisaties om hun werknemers gezond en met plezier aan het werk te houden en uitval te voorkomen. Maar wat betekent remotie financieel voor u en uw medewerker? En hoe kunt u remotie op een constructieve manier bespreekbaar maken binnen uw organisatie? We helpen u daar graag bij.

Redenen voor remotie

De reden voor remotie kan wisselend zijn. Voorbeelden:

 • De werknemer wilt meer tijd of ruimte hebben voor (klein)kinderen of hobby’s 
 • De remotie helpt de werknemer zijn pensioenleeftijd op een gezonde manier te bereiken 
 • De huidige functie vervalt en er is alleen een functie beschikbaar op lager niveau 
 • De werknemer functioneert niet goed in de huidige functie
Remotie

Hoe werkt het?

De Remotiescan is hét instrument om de financiële gevolgen van remotie in kaart te brengen, voor u en uw medewerker. Ook levert de scan u handvaten op om remotie bespreekbaar te maken in uw organisatie. Uw medewerker kan zo eigen regie nemen op zijn loopbaan. Er is meer mogelijk dan vaak gedacht wordt.

We onderzoeken de mogelijkheden in uw organisatie. Cao's bieden vaak al een compensatieregeling voor het salarisverschil en pensioen. Wij helpen u daarin inzicht te krijgen en kijken ook naar de invloed op het inkomen van de werknemer nu en het pensioen later. En maken inzichtelijk wat de kosten zijn voor u als werkgever.

Als u wilt, helpen we u ook bij het remotiegesprek met uw medewerker. Remotie kan op een laagdrempelige manier bespreekbaar worden gemaakt door het gesprek positief in te steken. Het te hebben over de inzetbaarheid van de werknemer, passend bij de privéomstandigheden, en niet over het functioneren. Duurzame inzetbaarheid is immers in het belang van de werknemer én uw organisatie.

Wat levert de Remotiescan op?

U geeft zelf aan waarbij u graag hulp wilt. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van inzicht in de gevolgen van remotie of hulp bij een remotiegesprek. U kiest de Remotiescan die past bij uw organisatie.

Voor u als werkgever

 • Een overzicht dat inzicht biedt in de regelingen van uw cao en sector
 • Een overzicht van de kosten en baten rondom remotie
 • Handvaten en begeleiding tijdens een remotiegesprek met een werknemer

Voor uw werknemer

 • Een rapportage die duidelijkheid geeft over de gevolgen voor het inkomen en pensioen
 • Een persoonlijk gesprek waarin wij de inkomens- en pensioengevolgen toelichten

Wat kost het?

De ondersteuning die wij bieden is altijd maatwerk. Helemaal afgestemd op uw specifieke vragen en wensen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en maken een offerte op maat. Hebt u een collectieve arbeidsongeschiktheids- of WGA ERD-verzekering bij ons? Dan krijgt u 50% korting op de remotiescan.

Interesse in dit onderzoek?

Hebt u interesse in dit onderzoek? Neem vrijblijvend met ons contact op. Wij vertellen u graag meer.

Neem contact op

Praktijkvoorbeelden

We meten al jaren de vitaliteit van werknemers in diverse organisaties. Graag overtuigen wij u aan de hand van deze succesvolle praktijkvoorbeelden:

"De scan is heel breed. Het gaat niet alleen over werk, maar ook over gezondheid, stress, balans werk/prive en de toekomst."

 • Bart de Zwart
 • Programmamanager
 • A&O-fonds Waterschappen