Menu

Onderzoek Eigenrisicodrager voor WGA en Ziektewet (Flex)

Helpt u bij de keuze om wel of niet de risico's zelf te dragen

WGA en Ziektewet (Flex)

Steeds meer werkgevers worden eigenrisicodrager voor de WGA en Ziektewet (Flex). Zo houden zij zelf de regie over de re-integratie van zieke (ex-)werknemers. Net als veel werkgevers vraagt u zich waarschijnlijk af of het verstandig is om eigenrisicodrager te worden. Terecht, want deze beslissing vraagt om een zorgvuldige afweging. Maak voor uzelf inzichtelijk wat uw verzuimkosten zijn en hoe die zich in de toekomst gaan ontwikkelen. Wat kunt u besparen door zélf een oplossing in te richten? Wat vraagt dat aan investeringen en hoe snel verdient u dat terug? Het is specialistisch werk om dit allemaal goed in beeld te brengen. Niet iedereen heeft hiervoor de tijd en expertise. Wij kunnen u hierbij helpen met onderzoek en advies. In een onafhankelijk adviesrapport zetten wij uw persoonlijke situatie en de mogelijke scenario’s helder uiteen.

Loyalis arbeidsongeschiktheidsverzekering

De voordelen van dit onderzoek

 • Snel inzicht in uw WGA-lasten
 • Advies over mogelijke besparing op uw WGA-lasten
 • Advies over beperking van uw WGA-risico
 • Inzicht in de werking van de WIA en de gevolgen van privatisering van de WGA

Hoe werkt het?

Loyalis biedt inzicht in uw WGA-lasten en kan u adviseren over mogelijke besparingen. Het helpt u een goed besluit te maken om het WGA-risico wel of niet zelf te dragen. De premie die u betaalt voor de WGA is afhankelijk van het aantal werknemers dat u laat instromen. Maar ook als de premie laag is, kan het interessant zijn om eigenrisicodrager te worden.

Het onderzoek bestaat uit een financiële analyse. Deze analyse is een totaalbeeld van de huidige en toekomstige verzuimkosten en de WGA-instroom.

  Wat kost het?

  Sociale zekerheid

  We bieden dit onderzoek aan tegen een scherp tarief. Hebt u minder dan 200 medewerkers in dienst? Dan betaalt u € 1.000 en bij meer dan 200 kost dit onderzoek € 2.250. Op deze bedragen is de cao-financiering van toepassing.

  Interesse in dit onderzoek?

  Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag verder.

  Neem contact op