Menu

Inkomensscan

Financieel inzicht tijdens het werkzame leven en pensioen

Financiële situaties in beeld

Als werkgever krijgt u te maken met werknemers die minder willen gaan werken, overwegen eerder met pensioen te gaan, de organisatie willen of moeten gaan verlaten of arbeidsongeschikt zijn geworden. Het is bij deze groep werknemers belangrijk dat zij inzicht krijgen in hun financiën, nu en naar de toekomst. Dit inzicht geven wij met onze inkomensscans. We vertalen wetgeving en ontwikkelingen naar praktische berekeningen en bieden ondersteuning op maat.

Loyalis pensioenaanvulling

Inkomensgevolgen inzichtelijk met onze inkomensscan

  Om het (gedeeltelijke) vertrek van de werknemer financieel haalbaar te maken, is het belangrijk dat de werknemer weet wat dit voor zijn inkomen nu en later betekent. Met onze inkomensscan maken we voor de werknemer zijn inkomens- en pensioengevolgen met een rapportage inzichtelijk.

   Gesprek met uw werknemer

   Naast dit inzicht bieden we ook een gesprek met uw werknemer aan. In dit gesprek lichten we de rapportage toe en kan de werknemer vragen stellen over zijn persoonlijke situatie.

   Inkomensscan op maat

   U geeft zelf aan waar u graag hulp van ons bij wilt hebben. We helpen u graag met een rapportage op maat voor de werknemer, maar kunnen ook een toelichtend gesprek met de werknemer voeren. Welke inkomensscan nodig is voor uw werknemer en of dit er meer dan 1 is, bepaalt u zelf.

   • Pensioen
    We analyseren de verschillende mogelijkheden om pensioen te verdelen of te verhogen en we gaan in op de vraag wat de verhoging van de AOW-leeftijd voor financiële consequenties heeft.
   • WW
    We maken inzichtelijk of het verstandig is om het eventueel voorwaardelijk pensioen veilig te stellen, hoe dit veilig gesteld kan worden en welke gevolgen de lagere pensioenopbouw heeft voor de WW en het pensioen na de AOW-leeftijd.
   • WIA
    We maken een berekening van de instroom en een inschatting van de WIA-uitkering, het arbeidsongeschiktheidspensioen (AOP), de eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekering en de gevolgen van de lagere pensioenopbouw voor het pensioen na de AOW-leeftijd.

   Uw voordelen

   • Inzicht in de financiële consequenties voor uw werknemer
   • Duidelijkheid over gevolgen van pensioen en pensioenopbouw voor uw werknemer
   • Een toelichtend gesprek met uw werknemer door een onafhankelijke deskundige

    

   Interesse in dit onderzoek?

   Hebt u interesse in dit onderzoek? Neem vrijblijvend met ons contact op. Wij vertellen u graag meer.

   Neem contact op

   Voor de medewerkers werd heel inzichtelijk wat hun pensioensituatie was en wat de effecten zouden zijn van vervroegd uittreden.

   • Helge Dotman
   • Teamchef HR, Informatie en Advies
   • Politie