Menu

Donderdag 31 maart 2022: dag van Re-integratie

Host Joop de Champs presenteerde de 4e en tevens laatste dag van de Week van de Gids. Er waren 2 sessies waarbij Tim de Vries en Ingrid Boelhouwer uw gids mochten zijn. Joop sloot de week officieel af samen met Rien Arts.

De Week van de Gids is een online event georganiseerd door Loyalis. We nemen u mee in de thema's Vitaliteit, Zekerheid, Preventie, Verzuim en Re-integratie.

“Het zit in ons DNA om klanten positief te verrassen. Wat was het een succes!”

  • Rien Arts
  • Directeur Marketing & Sales Loyalis

Webinar Tim de Vries "Grenzen verleggen en de wil om te winnen!". 

Bekijk het webinar terug

Als we het over re-integratie hebben dan spreekt het verhaal van handbiker Tim de Vries u vast aan. Door een trampoline-ongeval in mei 1997 is Tim zijn linker onderbeen inclusief knie verloren. Na zijn ongeval zette hij beide schouders onder zijn revalidatie en na slechts 1.5 week verliet hij het ziekenhuis! In 2015 won hij de wereldbeker en plaatste zich voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Vorig jaar nog mocht hij naar de Paralympische Spelen in Tokio en won daar een bronzen medaille bij de wegwedstrijd in de H5-klasse. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn carrière. De ups & downs, het omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen!

Webinar "Werken na kanker, hoe gaat u hiermee om?” door Ingrid Boelhouwer, docent/onderzoeker bij Hogeschool van Amsterdam. 

Van werknemers bij wie kanker wordt vastgesteld, keert een grote meerderheid na behandeling terug op het werk. Of de diagnose nu kort of lang geleden was: zij kunnen soms te maken krijgen met late effecten van de behandelingen, bijvoorbeeld op fysiek vlak, vermoeidheid of problemen met de concentratie. Hoe gaan leidinggevenden en professionals daar mee om? En wat zien zij voor aandachtspunten en mogelijkheden?Ingrid Boelhouwer onderzoekt dit en gaat haar bevindingen met u delen. Zelf kreeg ze een aantal jaar geleden borstkanker. ‘Ik had mazzel, maar niet iedereen kan zo snel weer aan het werk.’