Menu

De Loyalis Inspiratiedag

Speciaal voor HR-professionals

Een terugblik op de Loyalis Inspiratiedag

Op 22 september stelden wij ons kantoor open voor onze klanten. Samen met HR-professionals uit diverse sectoren gingen we in gesprek over vitaliteit en hybride werken. We deelden verhalen, tips en ervaringen met elkaar. Wat was het fijn om elkaar weer eens in levende lijve te kunnen ontmoeten.

Waarom organiseerden wij deze inspiratiedag?

Corona heeft ons veel lessen geleerd. We moesten ons werk opnieuw uitvinden. Iedere sector had daarbij zijn eigen uitdagingen. Van thuiswerken of online lesgeven naar hybride werken of zelfs 'terug naar normaal'. Over hybride werken gesproken...Dat is meer dan de combinatie van werken op kantoor en thuis. Hybride werken is een mindset, een nieuwe manier van werken. Denk hierbij aan:

 • Capaciteitsverdeling en planning
 • Omgaan met werkdruk en verzuim
 • In verbinding blijven met elkaar
 • Combineren van werk en privé

Bekijk de foto-impressie

De uitdagingen voor werkgevers zijn talloos. Hoe blijft u in deze tijd een aantrekkelijk werkgever? Hoe zorgt u voor vitale medewerkers? Loyalis is bij deze vraagstukken graag uw gids. Daarom boden we op 22 september een inspirerend en afwisselend programma aan. Weten hoe onze klantdag verliep? Bekijk de foto-impressie:

 • Voor wie?
  HR-professionals (overheid, onderwijs, zorg)
 • Wanneer?
  Donderdag 22 september van 11.00 tot uiterlijk 16.00 uur
 • Waar?
  Loyalis is gevestigd op Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2 Heerlen.
  - Voer in uw navigatie Oude Lindestraat 70 in voor de parkeergarage.
  - Volg vanaf de autoweg de bordjes Brightland Campus.
  - Rijd rechtdoor, parkeer (vóór de slagboom) in de 2e parkeergarage rechts (-2).
  - We begeleiden u vanuit de parkeergarage persoonlijk naar ons kantoor.

Onze dagvoorzitter was Bas van Mulken...

Op de Inspiratiedag was onze dagvoorzitter niemand minder dan Bas van Mulken. Als ervaren presentator bij regionale omroep L1 en fanatiek sporter, weet Bas alles over vitaliteit. Het inspireerde hem zelfs tot een theatershow over geluk: ‘Geluk zonder bullsh*t’. Deze show, die hij samen met psychologe Josje Smeets geeft, is een spoedcursus in Happiness. Wij kregen op 22 september alvast een voorproefje met de mini-workshop geluk.

Bas: “Je fit en vitaal voelen is een basisbehoefte. Een gezonde geest in een gezond lijf maken een mens gelukkiger.”

...en we hoorden de inspirerende verhalen van

Arno Hanssen is Directeur HR en Vitaloog bij MeanderGroep Zuid-Limburg. MeanderGroep is de grootste zorgaanbieder voor thuiszorg, ouderenzorg, gespecialiseerde verpleeghuiszorg en andere hulp en begeleiding in de regio Parkstad. Met ruim 5.500 medewerkers heeft MeanderGroep een grote uitdaging op het gebied van vitaliteit. Hierbij staan eigen regie en eigenaarschap over de eigen vitaliteit hoog in het vaandel.

“Na de coronaperiode is de rek er echt uit bij onze medewerkers. Het verzuimpercentage is enorm hoog, de arbeidsmarktuitdaging groot en onze regio staat er, op het gebied van gezondheid en vitaliteit, niet goed voor. Door de bril van eigen regie op vitaliteit kijken we naar hoe we onze mensen gezond en gelukkig in hun werk houden. Met ‘Mijn tijd voor vitaliteit’ hebben we samen met Loyalis een grootschalig vitaliteitsonderzoek gedaan binnen onze organisatie. Welke interventies hebben welke invloed op de vitaliteit van onze medewerkers? Dit onderzoek vanuit het eigen regiemodel heeft interessante gegevens opgeleverd waarmee we nu concreet aan de slag gaan.”

Na de coronaperiode is de rek eruit in de zorg.

Arno Hanssen Meandergroep liggend formaat

Annemiek Baars (adviseur/manager) en Irene Felius (beleidsadviseur) zijn verbonden aan de HR-afdeling van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. De organisatiestrategie 'Shaping2030' geeft richting aan de People-First universiteit die bijdraagt aan een eerlijke, duurzame en digitale wereld. De HR-afdeling heeft een uniek well-being-programma gericht op de duurzame inzetbaarheid voor de bijna 4.000 medewerkers van de universiteit.

“Werkdruk is al jaren een uitdaging. Dat blijkt uit ons welzijnsonderzoek onder medewerkers. Thuiswerken en hybride onderwijs hebben het niet makkelijker gemaakt. Sinds 2020 werken we daarom met multidisciplinaire werkgroepen die zich richten op het bevorderen van welzijn. Zo inspireren we medewerkers voor zichzelf, hun team en omgeving een veilige en plezierige (hybride) manier van werken te realiseren. Alles wat werk beïnvloedt komt aan bod. Van leiderschap tot een goede (thuis)werkplek, van capaciteitsmanagement tot vitaliteit-bevorderende initiatieven. Een complete aanpak die tot merkbaar resultaat leidt.”

Het thuiswerken en hybride onderwijs heeft het niet makkelijker gemaakt.

Carolien Boeve is interne bedrijfsarts bij de Nationale Politie (Eenheid Rotterdam). Bij de Eenheid Rotterdam werken ruim 6.000 politiemedewerkers. Fitheid, weerbaarheid en vitaliteit zijn in de functie van politiemedewerker extra belangrijk.

 

“Werken bij de politie is topsport. Er wordt veel gevraagd van politiemedewerkers, zowel fysiek als mentaal. Na de coronatijd is het verzuim flink gestegen. Onze medewerkers hebben te lang op hun tenen gelopen en daarvan zien we nu helaas de gevolgen. Het aantal mentale klachten stijgt en 5% tot 10% van de medewerkers heeft te maken met Long Covid. Teams van Politie Rotterdam worden ondersteund door een speciale afdeling 'Gezond je Loopbaan rond'. Vanuit een holistische aanpak begeleiden de Vitaal-coaches diverse teams op het vlak van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook beschikt de Eenheid Rotterdam over een eigen interne bedrijfsarts voor de medische begeleiding bij verzuim."

Werken bij de politie is topsport.

Carolien Boeve Politie Rotterdam