Menu

De lessen van corona...

Wat betekent hybride werken voor de vitaliteit van medewerkers?

Vitaliteit Claudia Bouwman quote hybride werken

Ons werk is drastisch veranderd sinds het coronatijdperk. Of u nu een kantoorbaan hebt, voor de klas staat of in de zorg werkt. Werk kent tegenwoordig vele vormen en plaatsen: thuis, op kantoor, hybride. Hoe zorgt u als werkgever dat uw medewerkers vitaal blijven in deze omstandigheden? Waar kunt u op sturen?

Claudia Bouwman: "Geef werknemers meer zeggenschap over thuiswerken. Dat concludeert de SER in het advies Hybride werken. Daarmee slaat de SER de spijker op z’n kop. Want anno 2022 betekent goed werkgeverschap: het bieden van richting, ruimte en ruggesteun om te zorgen dat medewerkers gezond aan het werk kunnen zijn en blijven. Vitaliteit is in grote mate afhankelijk van de mate waarin medewerkers eigen regie kunnen nemen in hun werk. Dat is de eerste sleutel tot een vitale hybride organisatie.

De tweede sleutel is aandacht voor de fitheid van medewerkers. Onder fitheid versta ik niet alleen fysieke fitheid, maar ook mentale fitheid en financiële fitheid. Door naar deze 3 fitheidsniveaus te kijken, helpt u als werkgever uw medewerker naar meer levenslust, energie en veerkracht. Aandacht voor vitaliteit is in dit tijdperk geen luxe maar noodzaak. Het nieuwe werken en aandacht voor vitaliteit gaan hand in hand. Loyalis ondersteunt werkgevers graag hierbij. Als gids staan wij klaar om werkgevers te helpen bij vitaliteitsvraagstukken, juist ook in deze tijd. Want een vitaal personeelsbestand betekent een gezonde hybride organisatie."

Podcast: Hoe versterkt u de productiviteit van uw werknemers?

In deze podcast adviseren onze experts Tinka van Vuuren en Astrid Wolswijk u over de manier waarop u de productiviteit en vitaliteit van uw werknemers kunt versterken. Wat is productiviteit precies en hoe pakt u dat aan? Welke rol speelt werkgeluk hierbij? Beluister de podcast voor bruikbare tips en advies.

Sessie: Financieel, mentaal én fysiek fit

Fit zijn? De nadruk ligt vaak op fysieke fitheid, maar juist de combinatie van financieel, mentaal én fysiek geeft een verrassend perspectief. Joop de Champs ging hierover in gesprek met Richard Coonen, Frank Holierhoek en Clifford Jansen. Als werkgever hebt u alle belang bij gezonde, fitte en financieel stabiele werknemers concludeerden de heren.
Sessie in samenwerking met APG Geldvinder, a.s.r. Vitality.

Video: Rondetafelgesprek Vitaliteit en Duurzame inzetbaarheid

Specialist en expert in duurzame inzetbaarheid Lisette Niemeyer ging het gesprek aan met werkgevers uit onze sectoren. De hamvraag: is verzuim uit de mode? Voormalig olympisch kampioene snowboarden en a.s.r. Vitality ambassadrice Nicolien Sauerbreij was er ook. Net als Tinka van Vuuren, Bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement. Tinka staat met één been in de wetenschap en één been in de praktijk. Deze interessante combi leverde een energiek gesprek op.

Blogs

Hoe een verrassend perspectief op vitaliteit helpt bij hybride werken 

Corona heeft ons al veel lessen geleerd over hybride werken. De grote vraag is en blijft: hoe zorg ik dat ik hybride werken succesvol implementeer mét het oog op vitale medewerkers? Claudia geeft inzichten.

6 tips om vitaliteit te stimuleren met hybride werken

We geven u in deze blog tips om goed met hybride werken om te gaan. Een goede balans tussen werken op kantoor en thuiswerken, levert namelijk zowel werkgever als werknemer veel voordelen op!

Lekker in je vel lesgeven: werkplezier levert het onderwijs veel op

Een leven lang vitaal en met plezier voor de klas staan. Welke docent wil dat nou niet? Lesgeven is een betekenisvolle baan voor de maatschappij, leerlingen en hun ouders.

Hoe groot is de veerkracht binnen zorg en welzijn?

Tot waar reikt mijn eigen veerkracht? Het hybride werken geeft een andere impuls aan de zorg. Daarom deel ik in deze blog een aantal inzichten.

Lees het whitepaper

Wat betekent hybride werken voor de vitaliteit van medewerkers?
De lessen van corona...

Wilt u het whitepaper ontvangen per mail? Laat uw gegevens hieronder achter:

Laden...

Gids in Inkomen & Zekerheid

Als uw betrouwbare partner en gids bespreken we graag uw doelstellingen. Om zo samen passende interventies te vinden. Wellicht lopen er al mooie projecten, waar we op kunnen inhaken met de strategische aanpak. We zijn ervan overtuigd dat we samen uw doelen kunnen bereiken! Met de juiste mix van producten, diensten, trainingen én eigen inzet.

Inspiratiedag Vitaliteit & hybride werken

Op 22 september organiseerde Loyalis voor HR-professionals een inspiratiedag over hybride werken en de impact op de vitaliteit van medewerkers. Met inspirerende sprekers uit onze sectoren en de wetenschappelijke visie van onze Bijzonder hoogleraar Tinka van Vuuren. Bent u ook benieuwd naar de lessen van corona van mede-HR-professionals uit het onderwijs, de zorg en de overheid? Bekijk het hele programma. 

Of bel ons: 045 645 93 20

Het beweegdagboek van Joop: hardlopen en wandelen

Joop (39) traint voor de marathon van Enschede! Hij loopt om de dag hard en zet daarnaast flink wat stappen gedurende de dag bijvoorbeeld in de ochtend. “Zo heb ik toch alweer de eerste 500 stappen binnen.” Lees het hele beweegdagboek van Joop op de website van a.s.r. Vitality.

a.s.r. Vitality kunt u ook afsluiten voor uw medewerkers. Benieuwd naar het programma? U leest het hier.

Bron: a.s.r. Vitality