Wim Vliex over ons 20-jarig jubileum

20 jaar geleden is Loyalis opgericht als inkomensverzekeraar voor de overheid en het onderwijs. Inmiddels bedienen we meerdere sectoren, zoals de zorg, de bouw en de vervoerssector en zijn we veel meer dan ‘alleen die verzekeraar’. We gidsen werkgevers door de steeds complexer wordende wereld van inkomen en zekerheid. We helpen bij de vitaliteit van medewerkers en het voorkomen van verzuim. Veel is veranderd in onze eerste 20 jaar. Maar 1 ding is constant gebleven: onze Loyaliteit aan de klant.'

De geboorte van de arbeidsongeschiktheidsverzekering
20 jaar geleden werd Loyalis opgericht door de sociale partners van overheid en onderwijs. Maar al in 1994 begint ons bestaansrecht. Toen werd namelijk de financiële verantwoordelijkheid voor het aanvullen van inkomen bij arbeidsongeschiktheid bij medewerkers neergelegd, in plaats van bij werkgevers. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering werd geboren. In de eerste anderhalf jaar zijn er ruim 30.000 polissen afgesloten bij - toen nog - ABP Verzekeringen. En op 1 januari 2002 was Loyalis NV een feit.

Roerige tijden
Ons 4e lustrum valt in een roerige tijd. Zeker voor de sectoren die we bedienen zijn het jaren met veel uitdagingen. Werkgevers én medewerkers worden flink op de proef gesteld. Goed werkgeverschap is daarom belangrijker dan óóit. Loyalis helpt daarbij. Met onze verzekeringen, die zorgen voor inkomenszekerheid. Steeds vaker worden we ook ingeschakeld om uitval te voorkomen. Onze specialisten ondersteunen we bij het versterken van vitaliteit, werkvermogen en enthousiasme van mensen. We leveren maatwerk: de situaties en behoeften van onze klanten bepalen onze oplossing. We gebruiken daarbij onze kennis van een organisatie, de sector en de ervaring die we zelf hebben opgedaan met klanten. Bovenal kun je rekenen op onze loyaliteit. Dat is al zo sinds de oprichting van Loyalis.

Jubileum
Ik ben trots op onze mooie organisatie die al 20 jaar iedere dag klaarstaat voor werkgevers en medewerkers die ons nodig hebben. Mensen gidsen door het complexe landschap van inkomen en zekerheid is een mooie, maar ook grote verantwoordelijkheid. We wijzen onze klanten iedere dag de juiste route of helpen hen weer op weg. Dat geeft energie en voldoening. Ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan, staan we daarom extra stil bij de waarde van goed werkgeverschap.

Wim Vliex
Directeur Loyalis

Al 20 jaar loyaal aan onze klanten