Waarom kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? (AOV) Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten als je in loondienst bent? Het is een vraag waar veel mensen over nadenken. Maar stel je voor dat je arbeidsongeschikt raakt en niet goed verzekerd bent? Wat gebeurt er dan? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht als je in loondienst bent, maar soms ben je als medewerker niet of niet voldoende verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. In deze blog delen we daarom 3 redenen waarom het verstandig is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

1. Een ongeluk zit in een klein hoekje
Wij willen graag dat jij je fit en gezond voelt. Zodat je steeds met plezier naar je werk gaat. Niet alleen nu, maar ook over 10, 20 of zelfs 30 jaar. Helaas is uitval niet altijd te voorkomen. Ziekte of een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan flinke impact hebben op je persoonlijke situatie. Waarom een aov hier verstandig is? Het geeft je financiële rust als je (deels) arbeidsongeschikt raakt. Je hebt dan al genoeg zorgen aan je hoofd. Met deze verzekering ben je zeker van een stabiel inkomen tot aan AOW-leeftijd. Of je nu parttimer of fulltimer bent, 20’er of 50+.

Waarom kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)


2. Ontvang een stabiel inkomen bij (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid
Ziekte of een ongeval zitten in een klein hoekje, maar het kan een flinke impact hebben op je financiële situatie. Wat blijft er over van je inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Uitkeringen van de overheid en het pensioenfonds zijn vaak tijdelijk en niet genoeg. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering sluit aan op wat er al is geregeld door de overheid (WIA), in je cao en via de pensioenregeling. Je betaalt zo nooit te veel, maar kan wel rekenen op een stabiel inkomen bij arbeidsongeschiktheid tot aan je AOW-leeftijd.

Waarom kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

3. Maak gebruik van de voordelen via je werkgever
Veel werkgevers in de sectoren overheid, onderwijs, zorg, energie- en nutsbedrijven en bouw hebben een AOV-contract met ons. Heeft jouw werkgever een zuiver-collectief contract bij Loyalis? Dan ben je als medewerker automatisch verzekerd. Heeft jouw werkgever een semi-collectief contract bij ons? Je maakt dan gebruik van verschillende voordelen die we samen met jouw werkgever hebben afgesproken. Het afsluiten van de verzekering doe je eenvoudig via de landingspagina van je werkgever. Zoek de naam van de organisatie via deze zoekbalkvoor meer informatie.

Waarom kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Welke verschillende dekkingen van de arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn er?
Heeft jouw werkgever een semi-collectief contract bij Loyalis? Dan kies je uit verschillende soorten dekkingen bij onze arbeidsongeschiktheidsverzekering:

- Gedeeltelijke arbeidsongeschikt:
Vanaf 35% arbeidsongeschiktheid krijg je een WIA-uitkering en mogelijk een arbeidsongeschiktheidspensioen. Deze uitkeringen van de overheid en je pensioenfonds zijn vaak tijdelijk en ontoereikend. Vooral als je niet meer werkt, daalt je inkomen in deze situatie fors. De dekking ‘gedeeltelijke arbeidsongeschikt’ van Loyalis vult je inkomen in dit geval langdurig aan.

- Volledig arbeidsongeschikt:
Als je volledig arbeidsongeschikt bent, krijg je een WIA-uitkering en mogelijk arbeidsongeschiktheidspensioen. Met de dekking ‘volledig arbeidsongeschikt’ ontvang je in dit geval van Loyalis een gegarandeerde uitkering van 10% van het verzekerd inkomen tot AOW‚Äźleeftijd.

- Gedeeltelijk + volledig arbeidsongeschikt:
 Je kunt ook een dekking aanvragen voor inkomensbescherming in alle gevallen. Dan ben je verzekerd voor zowel gedeeltelijke als volledige arbeidsongeschiktheid. Zo kun je rekenen op een stabiel inkomen tot AOW-leeftijd.

Heeft je werkgever geen AOV geregeld bij Loyalis?
Heeft je werkgever geen arbeidsongeschiktheidsverzekering geregeld bij ons, maar bouw je wel ABP-pensioen op? Dan kun je je toch bij ons verzekeren met de AOV Individueel. Deze verzekering vult bij arbeidsongeschiktheid je inkomen aan tot je AOW-leeftijd, bovenop de uitkeringen van de overheid (WIA) en je pensioenfonds. Bij AOV Individueel horen onze polisvoorwaarden voor overheid en onderwijs.

Bouw je geen ABP-pensioen op? Je kunt de AOV Algemeen dan zelf afsluiten zonder tussenkomst van je werkgever. Het maakt niet uit wie je werkgever is of bij welk pensioenfonds je zit. Wel moet je in loondienst werken én recht hebben op een WIA-uitkering. Je kiest zelf het inkomen dat je wilt verzekeren. Zo behoud je tot je AOW-leeftijd een goed inkomen als werken (deels) niet meer lukt.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis afsluiten?
Vanaf het moment van ziekmelden tot je weer aan de slag gaat, krijg je persoonlijke begeleiding. Zo sta je er niet alleen voor. Onze gidsen helpen je graag, zodat je weet wat er al is geregeld op het gebied van inkomenszekerheid door de overheid en je werkgever. En wat nog niet en wat je dan zelf kunt doen om inkomensverlies te voorkomen. En liever nog: hoe je vitaal en met plezier aan het werk blijft tot de eindstreep. We maken complexe materie helder zodat je bewust keuzes kunt maken. Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem gerust contact op met onze helpdesk.